lørdag den 19. marts 2011

TÆNK sig!

Jeg læser ivrigt TÆNK medlemsbladet.

I marts måneds udgivelse, er der blandt andet en artikel om Sojadrik og endelig kan jeg få ro i sind.
Jeg er jo ikke den mest moderne, må jeg indrømme. Som Jesper ofte siger, jeg er jo gift med en kvinde der er gået i stå i 1920´erne hvad madlavning angår. Og ja, han har så ret.

De skriver blandt andet, at det er ikke godt for kvinder der har haft brystkræft pga. østrogenlignende stoffer, det kan give stærkt reduceret sædkvalitet og det kan give allergi. Derudover er sundhedsstyrelsen bekymret for hormonforstyrelser hos børn.
Dog er det godt for at mindske hjerte-karsygdomme, sænke kolesteroltallet og prostatakræft.
Hmm... godt for noget, skidt for andet.

Jeg kan godt lide moderne grønne retter, men jeg gider ikke at lave det til hverdag. Jeg nyder når andre inviterer på "moderne mad" og jeg guffer i mig, men det er ikke nemt at få ind i mit eget køleskab. Jeg tilstår!

Det sker jo, at vi får besøg i flere dage fra familien "over there"(Jylland). Der er specielt én "gæst" som har et talent. Hun kan indenfor få minutter snige både Soyadrik, kikærter, udefinerbare frugter og diverse grønne thé produkter ind i mit køleskab.
Jeg frygter hendes nye tendenser hver gang, ligesom hun sikkert frygter sovs og kartofler i flere dage, men vi hygger os og smiler lidt af hinanden, med al respekt selvfølgelig:)
Jeg gør meget ud af, at alle kan slappe af i vores hjem og det er ikke farligt at slå en ordentlig prut, selv smøre en mad når man er sulten, tage sit tøj og gå en lang tur i skoven og få en pause fra snakkechatollet (det er mig), gå i seng når man er træt og sove længe, der er kun én uskreven regel. Tager man det sidste kaffe, ved alle, at så laver man en ny kande:)

Men nu har jeg det på skrift, det er ikke længere nødvendigvis sundt at være moderne.

Tak til TÆNK og er du nysgerrig, så kan du læse artiklen her.

Jeg vil dog gerne indrømme, at mit kolesteroltal ligger ikke super fint og slet ikke i nærheden af f.eks. en vegetar og motion er ikke det jeg gør mest i, så jeg burde måske drikke det, men jeg venter lidt endnu med sojadrik.
Jeg har faktisk lagt mærke til flere gange, at det at tale om sit kolesteroltal er lidt "farligt". At spørge til en andens kolesteroltal er lidt pinligt, alá har du fået målt dit kolesterol og mit er alt for højt siger lægen. Meget forsigtigt, for man spørger jo heller ikke til naboens vægt.
Hvornår har du sidst sagt til en anden person, hold da op du har da taget mindst 10 kg på, men har hørt andre sige, uha hvornår bliver du lidt større...

1 kommentar:

  1. Det med soya undrer mig ikke.
    Soyaplanten lever i symbiose (gensidigt afhængighedsforhold) med kvælstofsamlende jordbakterier ligesom kløver og ærter.
    Det er en gammelkendt kendsgerning som stadig gælder, at hvis svin fodres med for mange ærter og tilsvarende køer med for meget rødkløver, bliver muligheden for drægtighed nedsat grundet disse stoffer.

    SvarSlet