tirsdag den 15. marts 2011

Foran to, bagom en!

Sådan kan min hjerne somme tider også se ud og mit hår er sådan hver morgen...men dette har været en fornøjelse!


Jeg har tidligere læst en artikel i Berlingske med overskriften "De ledige skal ikke flette peddigrør."
Jeg vil nu ikke have noget imod at flette med pettigrør i 3 uger, med al respekt for de ledige. Der er meget der ikke giver mening indenfor lovgivningen om ledighed og rettigheden til overførselsindkomst, bl.a. at en ledig akademiker indenfor medie og kommunikation eller en journalist f.eks. skal på et 6-ugers kursus i at skrive jobansøgninger.

Min veninde har givet mig et weekendkursus i fletning med peddigrør til min fødselsdag og i den forgangne weekend har jeg været afsted sammen med hende.
Hun er en garvet pilefletter og har taget mig under hendes vinger for at lære mig pileflet og nu var tiden kommet for peddigrør. Det er bestemt ikke nemt for mig at flette med pil, mine små computerfingre er bare ikke skabt til det hiven og masen, men med peddigrør har jeg nu opdaget, at det er lige til mit temperament og hastighed.
Jeg kan sidde og fedte, fedte, men samtidig så kommer jeg meget hurtigere i mål. Det bedste af det hele, det er lige til at pille fra hinanden og lægge i vand, for at starte forfra, hvis der er flettet en fejl. Det brugte jeg det meste af lørdagen på.
Frem og tilbage fra spand med vand og tilbage til bordet, men jeg lærte meget.
10 minutter i vand og klar til en bundkimning med 3 peddigrør, foran 2 og bagom 1. Det skal man blot sige i en times tid eller to, når man skal starte forfra igen og igen.

Jeg viser her med stolthed min første kurv flettet med peddigrør og et glas med flet.Til trods for, at det meste af lørdagen gik med at flette og pille det hele op igen, så kunne jeg komme hjem med to ting og en erfaring rigere. Jeg er nu den store tilhænger af fletning af peddigrør og familien min, kan nu forberede sig på utallige dimser, kurve og tingeltangel i peddigrør!Jeg var jo i selskab med 4 garvede flettere i pil og pettigrør, så der var mange sjove bemærkninger, men skam også ros. Dog havde de meget svært ved at tro, at man kan få vabler lige under neglene af at flette pil, men det kan jeg så fortælle, at det kan man også af peddigrør, men det sagde jeg ikke højt:)
Tilgengæld kunne jeg da gå normalt og bevæge begge mine arme både søndag og mandag, det er nemlig ikke altid sikkert, efter en weekend med pileflet.

5 kommentarer:

 1. Hej Ann-Karina,

  Tillykke med dine nye, små kunstværker. Hvor er de flotte begge dele! Kurven er fantastisk, og sikke nogle farver.

  Får jo helt lyst til selv at afprøve pile-/pettigrørfletningens kunst, men har ri-iiigeligt på min krea-to-do-list p.t.. Men... hvem ved... måske engang...! :-)

  Smil fra Lisbet

  SvarSlet
 2. @ Lisbet - Tusinde tak for din ros, Lisbet. Pas på det er stærkt vanedannende...:)

  @ Helle - Jeg takker rigtig mange gange! :)

  SvarSlet
 3. hvor har du fundet den lilla peddingrør henne

  SvarSlet
 4. Den jeg flettede med på billedet er hjemmefarvet, men jeg har senere købt hos tempa.dk
  Stor hilsen Ann-Karina http://www.tempa.dk/index.php/webshop/33/kurvefletning/peddigror

  SvarSlet