onsdag den 10. november 2010

Hjælp til en landsbytosse

Jeg har fået drejet mit hovede hele vejen rundt som var jeg en ugle, haft nakken så langt tilbage, at jeg kunne forveksles med en japansk turist og så har jeg fået overanstrengt mit koblingsknæ.

På besøg i København
Jeg er taknemmelig for, at jeg i tidernes morgen har taget mit kørekort i København og så er jeg vældig glad for hende damen der taler til mig, alt i mens jeg stormer alle de ensrettede små gader igennem i min lille Peugeot. "Foretag en lovlig u-vendig" eller den sædvanlige"beregner ny rute" og så den jeg godt kan undvære ude på motorvejen, "overskridelse af fartgrænsen".
Men midt i Københavns ensrettede gader, med vejarbejde de mærkeligste steder, så tænkte jeg på et tidspunkt: Så hold dog mund!
Få i stedet de cyklister til at forstå, at de der blinkende cykellygter er mere farlige end til gavn.
Jeg forstår simpelthen ikke, at de er lovlige i trafikken. Mange har sikkert prøvet at køre i bil i mørke og er blevet mødt af de der blinkende sager og har oplevet af øjnene kan simpelthen ikke måle afstanden når noget blinker i mørke og så med en snert af finregn, jamen det er umuligt og så i Københavns i forvejen blinkende gader. Dette må være en opfordring til Dansk Cykelforbund - Der er nemlig hårdt brug for en oplysningskampagne!

Hun er nu ikke helt dum, hende der snakker.
Jeg havde flere ærinder i København og da tiden nærmede sig mit møde kl.17.00 og jeg fandt en parkeringsplads, var det bestemt ikke i nærheden af destinationen. Selvom jeg har gået mange kilometer i Københavns gader i årenes løb, så for jeg altså lidt vild og så var jeg pludselig på den og med 12 min til at mødet skulle begynde, så var det bare med at tænke hurtigt.
Selvfølgelig. Jeg tænder da bare min GPS og lader mig navigere rundt i byens små gader, diskret i hånden selvfølgelig og minsandten, jeg ankom 3 minutter før. Den er nu god nok og har trods alt hjulpet mig igennem mange spændende byer. 
Måske de der maskiner, som mange af os har hængende i forruden på bilen, en dag også siger "Godmorgen og velkommen i bilen" eller når man ankommer til destinationen, "tak for en behagelig køretur" og "husk du skal købe mælk på vejen hjem."

Så om jeg har ondt i min nakke og knæ i dag fordi jeg ihærdigt har kigget efter cyklister og drejet mit hovede rundt i alle mulige retninger, filet lidt for meget på koblingen fordi København er et stort vejarbejde eller fordi jeg nød at gå ned ad Strøget og tilbage igen med min Baresso kaffe i hånden og kigge op på de smukke bygninger i København, ved jeg ikke, men det var en fantastisk dag i København.

2 kommentarer:

 1. Du går i BabySam og køber et udvalg af de der børne spejle (de der bakspejle du sætter i bilen så man kan se ungerne på bagsædet) dem sætter du sporadisk op rundt om i bilen så de får dækket alle vinkler...... mht dit koblingknæ, tja du skifter ud til automatgear (med fartpilot) og derefter slukker du for lyden på din gps så "trunten" holder kæft :-)

  SvarSlet
 2. @Mia - Dejligt at have dit selskab her:)

  Hehe, du har helt ret.
  Jeg har nu også tænkt tanken, at næste gang er det ikke mig der er chauffør.
  Lidt mere risikabelt er det at tage toget ind til byen.
  Sidst jeg skulle til København med toget en vinterdag, ja så kort før afgang blev der sagt:"Toget mod København medtager ikke passagerer."
  Nå! Så stod jeg der og måtte vente på det næste tog mod storbyen:)

  SvarSlet