mandag den 4. august 2014

5:2

Er det ikke bare noget moderne pjat ?!

Med forsigtig nysgerrighed har jeg læst artikler og fulgt med i forskellige fora om 5:2 Kuren. Min interesse for kuren har ikke været pga vægttab, men de mange beretninger om effekten på kolesterol, som for mit vedkommende har været i den høje ende i mange år.

At jeg så netop er gået på 5:2 Kuren med mere i tankerne end blot mit kolesteroltal skyldes, at jeg har kvittet cigaretterne for mere end 6 måneder siden og for første gang har jeg taget på uden at være gravid og nu kan jeg simpelthen ikke få de gamle bukser på mere, så NU skulle det være.

PanikHjerne

Jeg har været overrasket over hvor sjældent jeg har hørt min mave rumle i dag og når det skete, så blev sulten dæmpet med danskvand med citrus, i rigelige mængder.

Det har mere været mentalt, at jeg har været lidt bange for at mærke sulten og ikke bare lige kunne lave en lille trøstende mellemmad. Så jeg har da tænkt på mad mere end jeg plejer, bare fordi jeg ikke måtte. Men sådan var det jo også med cigaretterne de første dage, som var mere præget af frygt og panik, end reel trang og behov.

Dagens menu

Min første fastedag med 500 kcal har bestået af morgenmad, frokost og aftensmad.

Morgenmad
Skyr 120 g (72 kcal), pyntet med 50 g blåbær (39 kcal)


Frokost
Honningmelon 178 g (37 kcal)


Aftensmad
En dåse tun i vand (140 kcal)
Rød peber 100 g (31 kcal)
1 tomat 100 g (21 kcal)
Agurk 100 g (15 kcal)
120 g skyr (72 kcal)
Hvidløg og purløg til dressingen lavet med skyr


Det blev i alt 472 kcal.

Jeg skal da være ærlig og sige: "I guder hvor jeg dog glæder mig til imorgen tidlig, hvor jeg igen kan drikke min morgenkaffe med min fløde i og spise en Toms Skildpadde til en god film imorgen aften."
Det er ikke helt det samme at sidde med en kop orange te på en fasteaften, men jeg er ikke i tvil: Jeg er så klar på, at være "moderne" igen på torsdag.


1 kommentar:

  1. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

    SvarSlet