torsdag den 20. januar 2011

Struktur og superkvinder

Det kribler og krabler for at skrive og det har det gjort længe.

Mine tanker og mine gøremål har været i mange retninger siden jeg sidst har skrevet til jer på den anden side af skærmen.
Det har været jul siden jeg sidst skrev og nu er et nyt år begyndt.
Jeg er blevet 20 dage ældre, siden jeg rundede de 35 år og ser jeg tilbage på de sidste 20 dage, så føles det simpelthen som var det 20 uger jeg har været igennem.

Jeg har tidligere skrevet om en tid hvor jeg manglede fodfæste og var stoppet op. Jeg står stadig sikkert på mine ben, men det er bestemt ikke uden en indre dialog dagligt og med de langsigtede briller på.

For ikke at hoppe frem og tilbage, for der er jo en del jeg skal følge op siden jeg sidst skrev, så skal jeg altså lige dele noget fantastisk der er sket for mig. Jeg smiler stadig ved tanken.

Min veninde, som er min fantastiske skulder til trøst, en str. 44 i måsen når der er brug for det, fnis og heldigvis to ører, overraskede mig med denne fantastiske fødselsdagskage. Aldrig har jeg fået serveret en sådan stor og flot fødselsdagskage.

Marengsbunde og hjemmelavet is.
Og vi puster og puster.


Jeg kan faktisk stadig blive rørt ved tanken om, at der er en person der virkelig vil lave sådan en fødselsdagslagkage til mig. Tusind tak af hele mit hjerte. 

Jeg har brug for hjælp.
Efter min tid hvor jeg havde svært ved at finde hoved og hale med mit liv, har jeg bedt om hjælp udefra. Det er bestemt ikke nemt for mig, for jeg åbner ikke "posen op" for hvem som helst. Jeg kan gå længe, meget længe og tumle rundt med tanker og tvivl uden at åbne munden.
Men nu har jeg gjort det, bedt om hjælp. Hjælp til at få struktur på min hverdag.
Der fulgte jo ingen facitliste med, da jeg valgte at springe ud i et liv som iværksætter. Pludselig stod jeg med opgaver til langt op over mine ører og jeg kunne ikke finde ud af at sige fra og prioritere opgaverne, for de var jo alle vigtige.Der kom flere og flere.

Superkvinderne
Jeg gik og tænkte på alle de kvinder som jeg ser drive virksomhed, er mor og hustru, holder ferie, aldrig stammer når de giver et interview, lukker en boligstylist ind i deres perfekte hjem til en boligartikel, er i fitnesscenter 3 gange ugentligt, får lavet manicure...og og. Hvad gør de?
Jeg er jo ikke blåøjet og ved godt, at det bestemt ikke altid er perfekt indenfor murerne, men noget kan de og det vil jeg også lære.

Struktur
Jeg har været så heldig  og møde en kvinde, som kan være og ved meget om at være kvindelig iværksætter. Hun har selv været der hvor jeg er i dag og hun har flere gange sagt til mig, at hvis jeg havde brug for sparring så var hun der, anytime. Jeg har skrevet en email til hende og sagt "It´s time".
Få dage senere sad hun herhjemme i 5 timer. Jeg var pludselig ikke alene længere med mine tanker og frustrationer og jeg var også helt normal og ikke den eneste:)
Jeg fik en masse gode værktøjer til at strukturere min hverdag og få det hele til at gå nemmere op i en helhed med familie og arbejde. Og så kom der et ekstra sæt øjne på min virksomhed og min kasket, helt uden filter og følelser. Det har givet mig en kæmpe vitamin indsprøjtning og klarsyn om hvor jeg er og på vej hen.
Allerede nu, efter 8 dage er min nye struktur en rutine og jeg har haft vores yngste dreng hjemme med feber i dag, uden at få huller i maven over alt det jeg burde få gjort.

Nu har jeg endelig bedt om hjælp. Sidder du der og brænder inde med hvordan du får din karriere og hverdag med familien til at hænge sammen, så skal du endelig ikke sidde på dine hænder, men del det med mig. Og dig som sidder og kan genkende noget af det jeg har skrevet, så kan jeg da blot sige, så er vi to:)

2 kommentarer:

 1. ...jeg har det meget som dig, og alligevel på en helt anden måde...
  Tænker en masse, er det nu det rigtige jeg gør nu, eller burde jeg gøre som du?
  Godt at høre, at du har fået hjælp til at klare livet som iværsætter. Jeg vil meget gerne høre meget mere om det ;)
  Hej fra Line

  SvarSlet
 2. Kære Line

  Det der var vigtig for mig, som det første, var at skrive ned hvordan min optimale hverdag skulle se ud.
  Så jeg lavede simpelthen et tidsskema for min optimale dag.

  Inden jeg afleverer det yngste barn, sætter jeg mig med endnu en kop kaffe og laver en dagsplan for hvad der er 1. prioritet og rækkefølgen af dagens opgaver og møder.
  De vigtigste opgaver først.
  Så har jeg delt dagen op i opgavetid, emailtid, telefontid, opgavetid og mødetid.

  Dette har givet mig luft og overblik, så jeg ikke kommer ud af kurs, fordi der er en pludselig vigtig opgave. Så kan jeg godt slippe hvad jeg har gang i og vende tilbage igen, uden at skulle bruge en halv time på at finde ud af hvor jeg kom fra.

  Noget andet jeg har lært, det er at slukke min telefon når jeg f.eks. holder emailtid og frokostpause. Det har virkelig ikke været nemt tidligere for mig og med det resultat, at jeg konstant blev forstyrret i det jeg var igang med.

  Det har givet mig ro og overblik og på få dage halsede jeg ikke længere efter, med sætningen jeg burde liiige og, og, og....

  Derudover så er min nye bedste ven blevet min Iphone, det må jeg indrømme. Den har jo et utal af muligheder og den er bl.a. blevet min nye kalender-makker, uanset hvor jeg er.
  Og så har jeg fundet slukknappen:)

  SvarSlet